Over de NVM

De NVM is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. En met ruim 3000 leden is er altijd wel een NVM-makelaar bij jou in de buurt.

Waarom een NVM-makelaar?

Neem je een NVM-makelaar in de arm, dan weet je zeker dat hij alleen voor jou aan de slag gaat. Een makelaar mag namelijk niet optreden voor koper en verkoper tegelijk, en dat houdt de NVM streng in de gaten. Toch is het slim om hier zelf ook goed op te letten als je een huis of bedrijfsruimte gaat kopen of verkopen.

Kennis en kwaliteit in huis

NVM-makelaars moeten zich houden aan de NVM Erecode en volgen verplichte cursussen en trainingen om hun kennis op peil te houden. Een externe partij certificeert ze voor vakbekwaamheid. Alle NVM-leden zitten in dezelfde branchevereniging. Een schat aan kennis en ervaring is dus binnen handbereik. Belangrijk is bijvoorbeeld de NVM Database, met daarin allerlei informatie over de te koop staande huizen en panden. Of je nu wilt weten wat een goede vraagprijs is voor jouw huis of op zoek bent naar een heel specifiek kantoorpand, de NVM-makelaar helpt jou altijd verder.

Jouw NVM-makelaar en funda

Op funda vind je veel aanbod van NVM-makelaars. Dat zijn niet alleen huizen, maar ook bedrijfsruimten zoals kantoren, winkels en horecapanden. Zet je een NVM-makelaar in om jouw huis of pand te verkopen, dan kan het dus ook op funda komen. Wil je dat jouw aanbod meer opvalt tussen alle andere zoekresultaten? Bespreek de extra presentatie- en promotiemogelijkheden op funda met jouw NVM-makelaar.

Aankoop- of verkoopmakelaar?

Bij aan- en verkoop van een huis werkt een makelaar nooit voor twee partijen tegelijk. Als hij voor de verkoper van jouw droomhuis werkt, kan hij tenslotte niet voor jou óók het beste uit de koop halen. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde; de verkoper zou bijvoorbeeld niet willen dat de makelaar jou vertelt wat zijn absolute bodemprijs is. Ga je je huis verkopen, dan kun je aankloppen bij een verkoopmakelaar. Wil je een huis kopen, dan kan een aankoopmakelaar je daarbij helpen. Een makelaar kan overigens wel de ene keer aankoopmakelaar zijn en de volgende keer verkoopmakelaar; hij blijft tenslotte een expert.

Een NVM-makelaar voor de aankoop

De meeste mensen nemen een makelaar in de arm voor de verkoop van hun huis. Hij is tenslotte expert op het gebied van huizen. Waarom zou je diezelfde expert dan niet om advies vragen voor de aankoop van je droomhuis?

Ook al zoek je je nieuwe huis via internet, toch kan een NVM-aankoopmakelaar hierbij een belangrijke rol spelen. Hij kent de omgeving goed en kan op basis van jouw wensen met alternatieven komen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Omdat hij de markt goed kent, kan hij professioneel (zonder dat emoties een rol gaan spelen) voor jou onderhandelen als je je droomhuis eenmaal hebt gevonden.

Van zoektocht tot sleuteloverdracht

Een NVM-makelaar analyseert jouw wensen, zoekt naar aanbod dat in het plaatje past, gaat mee naar bezichtigingen en wijst je op alle plus- en minpunten. Hij kan taxeren, gaat in onderhandeling, regelt alle juridische zaken, begeleidt de afspraak bij de notaris en beantwoordt al jouw vragen voor, tijdens én na aankoop van jouw droomhuis of kantoorpand.

Een NVM-makelaar voor de verkoop

Kies je voor een makelaar die is aangesloten bij de NVM, dan ben je verzekerd van professionaliteit en kwaliteit.

De NVM-verkoopmakelaar gaat voor jou aan de slag en:

  • bepaalt een goede vraagprijs
  • stemt de verkoopstrategie met je af
  • organiseert een bezichtiging
  • verzorgt het verkooptraject
  • begeleidt de overdracht en de afspraak bij de notaris

NVM Open Huizen Dag

Snel en zonder afspraak één of meerdere huizen bezichtigen? Dat kan tijdens de landelijke NVM Open Huizen Dag. Twee keer per jaar kun je bij ruim 50.000 huizen binnenlopen voor een vrijblijvende rondleiding. Bekijk die dag gerust meerdere huizen; wie weet zit jouw droomhuis er wel tussen…

Deelnemende huizen herken je aan de vermelding ‘Open Huis’.

Contact met de NVM

Meer weten over de NVM? Kijk op nvm.nl.

Heb je een vraag of klacht over de manier van werken van een NVM-makelaar?
Bel of mail dan naar afdeling Consumentenvoorlichting: (030) - 608 51 89 (maandag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur) of cv@nvm.nl.

U kunt ook uw bericht sturen via het contactformulier.

NVM
Postbus 2222
3430 DC Nieuwegein